Istoricul Parohiei Roznov 2

Istorie Ianuarie 21, 2013

Parohia Roznov II, Sf. Ap. Petru şi Pavel, se afla în oraşul Roznov, protopopiatul Roznov, jud. Neamţ, pe şoseaua naţională Piatra Neamt-Bacau.
În 1997 s-au hotărât, datorită faptului că biserica evche devenise neîncăpătoare, împărţirea parohiei Roznov, cu condiţia de a se construe o nouă biserică în interiorul oraşului, fiind numit preot paroh Avram Paul să înceapă construcţia noii biserici. Actul de înfiinţare a noii parohii a fost hotărârea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei nr. 7281/10 noiembrie 1997. Astfel că în a treia zi a Sf  Paşti 1998, PS Calinic Botoșăneanu a sfinţit locul şi a aşezat piatra de temelie pentru nouă construcţie.

În acelaşi an sub supraviegherea dl architect Bojescu s-au început lucrările de construcţie a noului sfânt locaş pe amplasamentul fostului “han” Roznoveanu, aflat chiar în centrul oraşului.
La data de 29 iunie 2002, s-a sfinţit paraclisul, aflat la demisolul bisericii. Lucrările de construcţie au continuat astfel încât la data aceasta biserică a fost ridicată din cărămidă şi acoperită cu tabla de cupru, ajungându-se la picture, preţul lucrărilor fiind suportate de către enoriaşi şi sponsori.