Preot Avram Paul

Preoți slujitori Ianuarie 21, 2013

Născut în 1958, 3 iunie, din părinţii Gheorghe şi Aglaia a terminat şcoala generală, în satul Boiştea, com. Petricani, jud. Neamţ. În 1975 s-a înscris la Seminarul Teologic Mănăstirea Neamţ, iar în 1980 a terminat studiile seminariale. A urmat stagiul military, apoi a continuat studiile superioare la Facultatea de Teologie Bucureşti, promoţia 1985, cursuri de zi, cu lucrarea de licenţă la Morală Creştină, cu tema “Pacea ca act de dreptate morală şi socială”.
În 1985 s-a căsătorit cu domnişoara Maria Ion, devenindu-I soţie şi viitoare preoteasă. În luna decembria a aceluiaşi an a fost hirotonit preot în Catredala Mitropolitana Iaşi, de PS Pimen, atunci episcope la Iaşi, primind postul de preot paroh în parohia Telec, com. Bicazu Ardelean, jud. Neamţ. Aici a slujit timp de 11 ani, realizând reconsolidarea bisericii şi a picturii acesteia.
În anul 1996 a obţinut transferul preot ÎI în localitate Roznov II, jud. Neamţ, primind sarcina şi misiunea de a construe aici o nouă biserică împreună cu credincioşii, lucrările începând cu anul 1998.